Yhteistyössä: Ravintola Muru

”Aloitimme yhteistyön NK-Medioiden kanssa kesällä 2020”, Mikko Haakana Ravintola Murusta kertoo. ”Tarkoituksena oli hakea alkuviikon päiville lisää ruokailijoita sekä löytää uusia hyvän ruoan ystäviä ravintolamme pariin. Hyödynsimme tässä mm. CityShoppari-sovellusta ja sen sijaintiin perustuvaa notifikaatiota sekä CityShopparin uutiskirjettä. Tulokset olivat todella hyviä ja rohkaisevia. Nyt olemme laajentaneet yhteistyötä myös muiden ravintoloidemme pariin. ”

Muru tarjoaa syksyn herkullisimman rapukeittoreseptin!

Reseptin laatinut Timo Linnamäki.

Rapukeitto


Kermainen rapukeitto

20 joki- tai täpläravunravun kuoret

2 salottisipulia

4 kynttä valkosipulia

1 porkkana

1 pala varsiselleriä

1 fenkoli

Muutama valkopippuri ja mustapippuri

5 tähtianista

1 laakerinlehti

2 cm pätkä chiliä

2 siivua appelsiininkuorta

3 kpl tillinvarsi

½ pulloa kuivaa valkoviiniä

4 cl konjakkia

1 rkl tomaattipyreetä

1 l kalalientä

3 dl kuohukermaa

……

1. Kuivaa ravun kuoria uunissa pellillä 200 asteessa 20 minuuttia.

2. Pilko sipuli, valkosipuli, juurekset sekä fenkoli karkeasti noin 3×3 cm paloiksi ja freesaa niitä keskikokoisessa kattilassa. Lisää paahdetut ravunkuoret, tomaattipyree sekä konjakki ja valkoviini. Keitä neste puoleen.

3. Lisää kattilaan kalaliemi ja mahdollisesti vettä lisäksi niin, että ravunkuoret juuri ja juuri peittyvät. Lopuksi lisää tähtianis, laakerinlehti, chili, appelsiininkuori, tillinvarret ja pippurit. Keitä kuoria noin tunti, siivilöi.

4. Lisää kerma ja keitä, kunnes jäljellä on 2/3 alkuperäisestä määrästä. Suurusta tarvittaessa maizenajauheella kevyesti ja lisää suolaa. Tarkista maku.

……